Bolsas y Mercados Españoles
Buscador de
empresas
Inicio / SOBRE NOSALTRES / Altres Serveis / Col.laboració amb l´Universitat >
Col.laboració amb l´Universitat

DIPLOMA D´ESPECIALITZACIÓ PROFESSIONAL UNIVERSITARI EN BORSES I MERCATS FINANCERS ESPANYOLS (DEPU)

En el 2002, la Borsa de València i l´Universitat decidiren enfortir els seus programes de col.laboració mitjançant la firma de l´ampliació d´un conveni, per les excel.lents relacions que sempre hi ha hagut entre ambdós institucions. En ell s´establia la realització futura de nombroses activitats i projectes conjunts, destinats a potenciar i fomentar l´enriquiment de la cultura borsària i financera en la Comunitat Valenciana.

Frut d´aquest conveni, va nàixer el Diploma d´Especialització Professional Universitari de Borses i Mercats Financers Espanyols, un complet curs que confereix una especialització i formació necessària en Borses i Mercats financers. Al llarg de tres mesos més o menys, estudiants dels últims cursos de les Llicenciatures d´Administració i Direcció d´Empreses i d´Economia de l´Universitat de València, exclusivament, són alliçonats d´una manera tant pràctica com teòrica, en tots els aspectes relacionats amb la Borsa i els mercats de valors, les seues característiques, el seu funcionament, etc. Des del curs 2011-2012 s´ha inclòs en el programa la possibilitat d´aconseguir la certificació d´operador de SIBE no professional, gràcies a un conveni firmat entre la Borsa de València i l´Institut BME. Així, es converteix en el primer curs en Espanya no gestionat per l´Institut BME que inclou aquesta llicència.

El curs està totalment patrocinat per la Borsa de València, qui a més posa a disposició els seus propis tècnics per a formar part del professorat.

OLIMPIADA D´ECONOMIA A NIVELL AUTONÒMIC

Una altra activitat organitzada i patrocinada per la Borsa de València juntament amb l´Universitat de València i la Facultat d´Administració i Direcció d´Empreses de l´Universitat Politècnica de València, és l´Olimpiada d´Economia. L´objectiu fonamental d´aquesta competició és premiar el treball i l´excel.lència acadèmica, així com incentivar els estudis de les matèries relacionades amb l´Economia i l´Economia de l´Empresa, que s´imparteixen en les Universitats públiques valencianes, entre els joves. Compleix també l´objectiu de mantindre vincles amb els professors d´Economia en l´ensenyament secondari i amb els alumnes que estàn interessats en aquesta matèria i que seran els futurs estudiants en les nostres Facultats.

Les Olimpiades d´Economia, es realitzaren per primera vegada en València, en el curs 2002/2003, a iniciativa de la Facultat d´Economia i del Servei de Formació Permanent de l´Universitat de València, només per als centres de secondària de la província de València. A partir del 2003/2004 es va ampliar a l´àmbit de la Comunitat Valenciana, sumant-se a aquest esdeveniment, l´Universitat Jaume I de Castelló i l´Universitat d´Alacant, participant cada any al voltant de 300 estudiants d´Economia de l´ensenyament Secondari de tota la Comunitat Valenciana.

La Borsa de València es sent satisfeta especialment amb aquesta iniciativa per haver sigut la pionera en Espanya juntament amb l´Universitat de València i haver aconseguit ampliar-la a nivell nacional.

LA NAU GRAN

La Borsa de València ha col.laborat per sèptim any consecutiu en el programa universitari per a majors de 55 anys “La Nau Gran”. L´objectiu d´aquesta iniciativa, a banda de facilitar l´accés a l´Universitat de València a aquest segment de la població, és que puguen, com a estudiants, compartir les aules i matèries amb la resta d´estudiants que cursen les diferents titulacions.

Amb aquest criteri i donat l´èxit de les anteriors edicions, el programa de 2011 va estar composat per itineraris curriculars formats pels propis mòduls del pla d´estudis de les diferents llicenciatures i diplomatures, oferint un disseny coherent i gradual des d´un punt de vista acadèmic. D´aquesta manera, s´ha aconseguit que les persones que, en la majoria dels casos, estaven desvinculades de les aules, puguen tindre una visió global de la titulació, a més de poder seguir-la fàcilment.

Aquest programa universitari intergeneracional consta d´unes assignatures introductòries, unes optatives i altres de lliure elecció.

COL.LABORACIÓ AMB LA FUNDACIÓ D´ESTUDIS BORSARIS I FINANCERS

Màster financer i borsari

A més de les col.laboracions habituals i puntuals entre les nostres institucions, la Borsa de València participa amb el seu propi personal en el professorat del Màster Financer Borsari que organitza la Fundació d´Estudis Borsaris i Financers, impartint una classe pràctica sobre el SIBE (Sistema d´Interconexió Borsari Espanyol) en la que es mostra i explica als alumnes el funcionament del mercat en temps real.

 

 

Síguenos en:
Copyright © BME 2021