Bolsas y Mercados Españoles
Buscador de
empresas
Inicio / SOBRE NOSALTRES / Borsa de València >
Borsa de València

La Borsa de València, institució amb més de 30 anys d´existència, és una empresa consolidada, la seua funció principal és la gestió del Mercat de Valors i les seues aspiracions són oferir més i millors serveis al seu entorn. No en va la Borsa de València, a banda de la seua projecció nacional i internacional, és la Borsa de la Comunitat Valenciana, per tant la seua vocació primordial és potenciar el desenvolupament econòmic de la seua terra.

El nostre teixit empresarial, format majoritàriament per PYMES (aproximadament el 95%), és sòlid i està estés a pràcticament tots els sectors (tèxtil, cítrics, mobles, joguets, etc). Són les grans creadores d´ocupació, contribuint d´una manera important al creixement econòmic de la nostra Comunitat. La Borsa de València és conscient d´açò i de la necessitat de facilitar l´accés a la financiació a les actuals i futures empreses, per a que puguen guanyar competitivitat en el mercat nacional i internacional. D´ací que sempre haja desenvolupat una política molt activa d´apropament a les possibles empreses “necessitades” de recursos financers, per a explicar-los aquesta important via amb la que compten per a créixer, per a millorar les seues estratègies, per a resoldre possibles problemes accionarials, etc. En aquest sentit, els ofereix múltiples, eficients i específics serveis, mitjançant la gestió del Mercat (que acull un bon nombre d´aquestes societats), constant assessorament i suport, facilitats en la gestió d´admissió a negociació dels valors o en BME Growth. Però, no tan sols ofereix una resposta a les empreses valencianes, ja que la pròpia Generalitat Valenciana i l´Institut Valencià de Finances (IVF) també estan presents en el nostre mercat. En novembre de 2009 es va crear el Mercat Autonòmic de Deute Públic en Anotacions de la Generalitat (MADP), amb la finalitat de negociar valors de renda fixa emesos per la Generalitat i altres entitats de dret públic dins del nostre àmbit territorial.

D´altra banda, la Borsa de València, a més de ser una interessant font de financiació, és també un important instrument per als estalviadors que volen diversificar les seues inversions. La comunitat inversora valenciana cada vegada és més àmplia i qualificada, gràcies en part, a la labor que realitza la nostra Borsa d´impulsar i desenvolupar multitud d´iniciatives directament dirigides a la formació i difusió de la cultura financera i borsària entre els inversors. Per citar alguns exemples, s´efectua una gran labor amb els clubs d´inversió, tenim col.laboracions amb diferents mitjans de comunicació i amb diverses Universitats en l´organització i participació de cursos, formem part del Comité Organitzatiu i participem en Forinvest, Fòrum-Exposició Internacional de Productes i Serveis Financers, Inversions, Assegurances i Solucions Tecnològiques per al sector, etc.

I com, lògicament, tota aquesta activitat requereix un entramat financer borsari acord, la Borsa de València desenvolupa una intensa política de captació de nous membres, per a que aporten tota la seua professionalització i experiència a un mercat modern i madur com el nostre. Actualment contem amb 22 entitats membres. Els oferim totes les ferramentes necessàries per a que puguen desenvolupar les seues funcions i la possibilitat de participar en un mercat que creix dia rere dia. No en va, els inversors canalitzen cada vegada en major mesura les seues ordres borsàries a través de la nostra Borsa.

Aquest esforç diari que dirigeix la Borsa de València a tots ells (emisors, inversors i intermediaris, és a dir, a la comunitat econòmica i financera valenciana en general), no obsta per a que també desenvolupem i potenciem la nostra vocació nacional i internacional, a través de la nostra presència des del primer moment en Borses i Mercats Espanyols (BME).

 

 

Síguenos en:
Copyright © BME 2022